۱۳۹۸/۰۳/۱۲، ۰۴:۱۳ ب.ظ
اصول تربیت فرزندان مهدوی
نکته اول: این قواعد باید بدور از افراط و تفریط انجام شود.نکته دوم: ارتباط بين وراثت و محيط بسيار پيچيده است و محيط خوب مي تواند باعث رشد و شکوفايي و باروري هوش گردد و استعدادهاي افراد را به فعليت رساند.
1. کرامت نفس : صحبت و صدا کردن با القاب مثبت مثل دانا وصابر(مثل سیره ائمه مانند حدیث شریف کساء) که فاطمه زهرا سلامی الله علیها فرزندان و شوهرش را چگونه صدا می کند(ولدی،قره عینی و ثمره فؤادی) سعی کنیم که در خانه با فرزندان با القاب خوب و باادب برخورد کنیم که این باعث کرامت نفس می شود (من هانت علیه نفسه فلاتأمن شره)(من کرمت علیه نفسه هانت الیه شهواته،صغرت دنیاه فی عینه). و نگوییم (ذلیل مرده،بی عرضه، گوربه گور شده، پنبه به روت بمالند،مغز آکبند کچی)
2. ابراز عملی محبت: (مانند در آغوش گرفتن و بوسیدن فرزندان) وقتی به پیامبر گفته شد: شما فاطمه را در آغوش می گیرید بسیار می بوسی و این همه عطوفت و مهربانی برایش ابراز می دارید.
3. نقد عمل ناپسند با حفظ شخصیت با تشویق کارهای خوب: تعریف فرزندان بیشتر از سرزنش و ایراد باشد.(به این صورت که دو نقطه ضعف اگر انجام شد 5 نقطه مثبت هم بگویید. هم چنین در نقطه ضعف هم بگو به نظر من.
4. نقد عمل بد فرزندان نه شخصیت خود بچهها : به آنها بگوییم این عمل شما بد بود نه اینکه تو بدی.
5. اشتباه بستر یادگیری است: اشتباهاتشان را بپذیریم. زیرا اشتباهات بخشی از آموزش فرزندان ماست.زیرا انسان جایز الخطاست
6. هيچ وقت به کودکان تيز و کنجکاو و توانمند، شيطان نگوييد ، بلکه در صدد باشيد تا از همه استعداد آنها در جهات مختلف، مثل بازي، نقاشي، کار کردن استفاده کنيد.(روایت امام موسی بن جعفر بچههایی که در کودکی فعال و دارای جنب و جوش باشند در بزرگسالی صبور می شوند.)
6. برای فرزندان شنونده خوبی باش.(یقولون هو اذن)(سمع الله)
7. گذاشتن وقت اختصاصی برای فرزند: تمام حواس وقت بازی با فرزندان مانند حضور زنده وفعال هنگام بازی با فرزندان
8. در برنامه و صحبت با فرزندان «ای کاش»،««اما» ،«اگر» به کار نبریم.(بعد از انجام کار دنبال مقصر نگردیم مشکل را خل کنیم) و افسوس گذشته را نخوریم و به فرزند بگوییم که ای کاش...)
9. با ارزش و مهم جلوه دادن فرزند در خانه: تاریخ تولد و مناسبتها را جدی عمل کنیم. 2. نصب نقاشی و آثار قلمی.(مقاله و نقاشی با آهنربا به یخچال بچسبان)
10. تشویق کارهای مثبت فرزندان: به کار مثبت پر و بال بدهیم.
11. در برخورد با فرزندان نگران به هم خوردن مو و لباس خود نباشیم.و اگر فرزندان مو،لباس،عمامه ما را کثیف و نام مرتب کردند محکم برخورد نکنیم. (خاطره برخورد معلم با عمامه)
12. در طبیعت باشیم نه اینکه همیشه در خانه باشیم.
13. نعمت شماری خداوند با 4 روش:1.نعمتشماری ساده به صورت مسابقه، 2. اگر این نعمت نبود چه میشد؟ 2. اگراین نعمت جابه جا بود.چه میشد؟3. اگر بدتر از این بود چه میشد.(در صورتی که کسی در کمبود نعمتی باشد)در حدیث قدسی آمده است که« ای موسی من را دوست بدار و مردم را دوست من و مرا دوست ایشان گردان. حضرت موسی سؤال میکند که چگونه این کار را انجام دهم؟ خداوند میفرمایند: نعمتها و نقمتهای مرا به یادشان آور.:
15 . عدم موضع گیری نسبت به صفات منفی موجود: فرزندان را آنگونه که است بپذیریم مثل اگرگفت می ترسم او را نترسان
16 . توجه به سه اصل مهم در سلامتی فرزند در رمز «باغ»: 1.بهداشت، 2.استراحت ، 3.غذا(تغذیه) و نمودار تغییرات رشد و قد را در منزل داشته باشیم.
17. آموزش مهارت به فرزندان مانند آموزشی و ورزشی رموز اشپزی و رایانهای. ورزشی مثل شنا و کشتی
18. مشاوره با فرزندان و آموزش آنها به شما در بعضی از کارها.
19 با همه فرزندان مثل هم برخورد نکنیم(بعضی قوی و بعضی زود رنج هستند باید رفتارمان را با آنها تنظیم کنیم.)
21. گریه والدین را ببینند (عواطف آنها در مراسم و اعیاد اهل بیت تحریک شود و یاد بگیرند مثل روضه امام حسین یا در فوت اقوام)
22. حق انتخاب با روش گزینه ای: مثلاً به بچهها میگوییم کدام کار را راحتتری انجام دهی نانوایی یا سبزی گرفتن؟
23. احترام به حس مالکیت: به زور نمی گوییم که وسایل شخصی خود را به دیگران بده.بلکه میگوییم تو مالک ماشینت هستی اگه دوستداری میتوانی ببخشی.
24. خواندن کتاب با هم(خواندن کتاب خیلی به علاقه مندی و تقویت روخوانی فرزندان کمک میکند هر چند تکراری باشد.)
27. کتاب و خاطره با هم نوشتن:
28. موفقیتهای فرزندان هر چند کوچک را جشن بگیریم: مثل درست کردن یک شی خرابی در منزل یا درست کردن یک کاردستی.
29. سفر با اتوبوس عمومی، قطار و مترو.(با توجه به اینکه اگر وسیله داشته باشیم با وسیله نقلیه عمومی، یا مترو یا با دوچرخه برویم.
30. دادن مسئولیتهای متناسب به آنان: مثلاً هنگام خرید به بچه ها اجازه دهیم آنها کارت بکشند، یا از مغازه خرید کنند یا قسمتی از امور ومالی را بپذیرند.)
30. دوستان خیالی او مثل لامپ، خورشید یا عروسک را مسخره نکنیم.
32. خوش قول سرقرار باشیم.
33. عکسالعمل به تواناییهای فرزندان مثلاً خنده به جک بچه،نوحه فرزندان، خواندن متن ادبی، نوجه به گریه بچه. بی تفاوت نباشیم (خیلی از مربیان مربی گری خود را مدیون مادرشان میدانند)
34. نااُمیدی و شکست را (دربازی و زندگی) تجربه کند.(مثلاً گهگاهی پول توجیبی به او ندهیم تا بیپولی را تجربه کند. یا اولویت سنجی مثلا با او در مورد کارها و وسایل اولویت دار زندگی در مقابل چیزهایی که او دوست دارد مشورت کنیم تا او را قانع کنیم که فعلاً دست از آنها بردارد)
35. در بخشش پیش قدم باشیم.
36. اصل عدم مقایسه بادیگران: همانطور که او هست او را بپذیریم با پسر خاله و دختر خاله او را مقایسه نکنیم.)
37 کاری که دوست ندارد مجبورش نکن ولی... در اموری که به صلاح او است سعی کنیم به او مشورت کنیم واو را قانع کنیم.
38. حفظ سنت های فامیلی مثل هیئت، استخر، سینما
39. بازی پروسر و صدا در محیط باز(مثل بازی با فرزندان: بادبادک هوا کردن: بالا رفتن از درخت و کوه. بازی با کبریت و درست کردن سیب زمینی در آتش، با او بگوييد ، بخنديد ، بازي کنيد ، کشتي بگيريد ، توپ بازي کنيد ، با آب بازي کنيد)
41.افزایش تجربیات جدید برای فرزند (مانند دیدن حیوانات و پرندگان و دانه پاشیدنبرای پرندگان، کاشتن سبزی در ظروف و انتظار برای آن، داشتن اسباب بازیهای ساده): اگر کودک شما هر روز مي خواهد اشياء يا اسباب بازي جديدي داشته باشد، به معني آن نيست که مي خواهد جيب شما را خالي کند ، بلکه به دليل آن است که مي خواهد اشياي جديدتري را تجربه کند و در حقيقت توانايي دريافت او از اشياي جديد زياد است. البته اين، هنر پدر و مادر بودن است که، هم اسباب بازي هاي خوب و کارآمد تهيه نمايند و هم پول کمتري خرج کنند.مثل یک ماشین پلاستیکی یا یک عروسک ساده پارچهای(خودتان هم میتوانید درست کنید.)
43. فعال سازي و کسب آموزش و معلومات به صورت آزاد و تفریحی(بهترين سنين آموزش خواندن و نوشتن بين 4 تا 5 سالگي ست)
44. با پرده نوشابه یک پرده درست کردیم، با پوست پسته یک قاب عکس درست می کنیم، یا با تنده خرما تسبیح درست کردیم، با شانه تخم مرغ،
طنز: دوچیز در ایران تمام نمیشود باتری قلمی، و شامپو، خمیردندان را آب می ریزیم و به عنوان دهانشویه استفاده می کنیم.)
مقابله با فعالیت کودکان انجام ندهیم: زیرا ترس نابجا به فرزندان رسوخ پیدا می کند ترس نابجا در مورد بچه مثل تیغ در پلاستیک.
باند عقرب ر همدان و زاهدان را متلاشی می کند اما او را به عنوان فرمانده سپاه می گذارد. الگو
برای اظهار نظر و اطلاعات بیشتر می توانید با سامانه مچازی اینا با
شماره موبایل 09127592311 و یا با شماره 09126519701 ارتباط برقرار کنید.
آمادگی برای بلوغ (مسولیت).
مراسم جشن تکلیف مهدی یاوران:
1. مراسم بیعت با امام زمان با خواندن دعای عهد.
2. کتاب قانون (قرآن)
3. حکم مسولیت .نامه خداوند و امام زمان برای فرد . اگه بشه درست کرد.